Ingrediencie:
Korpus:
8 ks vajcia
200g práškový cukor
6 PL olej
6 PL vlažná voda
300 g hladká múka
40 g kakao
1 ks prášok do pečiva
Krém:
250g tvaroh jemný
400g kyslá smotana
3 PL práškový cukor
1 ks stužovač za studena
Na ozdobenie:
4 bal kinder čokolád (8ks/bal)
Čokoládky, lentilky
Postup:
Cesto – Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne striedavo pridávame po lyžiciach olej a vodu . Pridáme múku, zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a nakoniec tuhý sneh, ktorý sme vymiešali z bielkov.
Ja si cesto rozdelím na tri časti a pečiem v tortovej forme každú časť zvlášť.
Krém – Tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom. V druhej miske si zmiešame stužovač so 100ml vlažnej vody a postupne primiešaváme tvarohovou -smotanovú zmes.
Asi tri polievkové lyžice krému si odložíme.
Na prvý korpus natrieme polovicu cesta, položíme naň druhý korpus,na ten natrieme druhú polovicu cesta,na vrch dáme posledný korpus a odložíme na 30 minút do chladničky.
Po pol hodine odstránime okraj tortovej formy,vrch natrieme zvyšným krémom a okolo celej torty naukladáme Kinder čokoládky, z každej čokoládky jeden dielik odrežeme a ten potom uložíme na vrch torty rezanou časťou k čokoládkam.
Môžme dozdobiť lentilkami alebo opäť čokoládou . Nakoniec obviažeme mašľou a dáme stuhnúť do chladničky.
Táto torta je u nás veľmi obľúbená a nesmie chýbať na žiadnej detskej,ani dospeláckej oslave:)
príklad: kinder
vložila:
Lenka